Pages

Thursday 17 January 2013

Da li je bolji video nadzor stvarno skuplji

 Rešili smo da stavimo video nadzor i imamo veći budžet. Koliko ćemo potrošiti više para u odnosu na osnovnu verziju video nadzora.Pažljivo pogledajmo sliku ispod

Kao što vidimo  šest kamera vga rezolucije(640x480) ili 5 kamera rezolucije 700 tv linija pokriće istu povrsinu snimanja kao jedna kamera rezolucije 2megapiksela. Cena jedne kamere od dva megapiksela je ok 2 do 3 puta veća od vga kamere ili visokerezolucije(700tv linija) analogne kamere. Uz kupovinu kamera se obično dobija besplatni softwer za snimanje koji ima osnovne funkcionalnosti i zadovoljava elementarne potrebe.Potreban vam je kvalitetan računar isključivo za video nadzor a on je nešto skuplji od dvr(digitalnog snimača) za analogne kamere.Moguće je snimati i na mrežnim dvr-u ali su oni skuplji ali i profesionalniji.
Znači ako 5 kamera zamenimo jednom i kupimo računar cena video nadzora će biti malo niže ili ista od standardnog ali uvećanjem snimka dobićemo nižu rezoluciju na delovima koje uvećavamo pošto imamo široki prostor snimanja.Za pravi kvalitet potrebno je staviti 4 megapikslene kamere i podeliti područje snimanja na 4 dela .Ovakav video nadzor je onda skuplji ali i nemerljivo kvalitetniji.








video


No comments:

Post a Comment