Pages

Thursday 17 January 2013

Problemi umrežavanja video nadzora


Razmotrimo stavke koje su nam potrebne za puštanje našeg digitalnog snimača na mrežu
  1. internet konekcija na objektu gde se montira video nadzor zanči morate imati uveden internet
    Brzina koja je bitna to je upload pošto sliku šaljemo sa mesta .Nažalost ovo je ono što se plaća
    što je veča brzina uploada to je i cena internet pretplate veča.Minimala brzina uploada  za četiri kamere je 256/kbs ovo nije sjajno ali omogućava prenos nekad sa seckanjem.
  2. Ako imate internet konekciju preko modema trebaće vam ruter koji služi za preusmeravanje dolaznog  saobraćaja na mreži(zahtev za gledanje) na vaš digitalni snimač ili mrežnu kameru.Ako imate internet konekciju preko rutera onda nemorate da menjate ruter ali od internet provajdera morate da zakupite fiksnu IP adresu a to povećava račun skoro za duplo i morate imati registrovan internet na privredni subjekat.
    Takođe je dobro da digatalni snimač koji kupujete podržava dyndns servise i sam osvežava adresu
  3. Fiksna IP adresa je jedinstveni broj vašeg uredžaja preko kog ostvarujete internet konekciju na mreži i preko IP adrese mu možete pristupiti sa bilo koje lokacije putem mreže.Jedan mogućnost je da zakupite fiksnu IP adresu od vašeg internet provajdera i to vam uvećava mesečni račun poprilično i morate biti registrovani preko privrednog subjekta.
    Druga mogućnost je da kupite Dyddns domen koji se plaća godišnje na nekom specijalizovanom sajtu  za pružanje dyndns usluga kao npr dyndns.com ili no-ip.com. Da zamenite postojeći ruter sa ruterom koji podržava dyndns servise.


1 comment:

  1. Video nadzor je takođe moguć preko mobilnog interneta, kamera odašilje sliku preko SIM kartice uz dyndns!

    ReplyDelete